- Apple heeft een patent ingediend waaruit blijkt dat het bedrijf een slimme ring alle apparaten in huis wil laten bedienen.
- Slimme ringen worden op dit moment vooral gebruikt om de gezondheid van de gebruiker in kaart te brengen.
- Het patent is niet heel duidelijk omschreven en het is nog maar de vraag of het uiteindelijk tot een fysiek product zal komen.
- Lees ook: Dit kun je verwachten van de iPhone 16 – en waarom de goedkopere iPhone SE mogelijk een betere optie zal zijn
Waar bedrijven als Oura en Samsung een ring vooral zien als een apparaat waarmee je je gezondheid kunt monitoren, ziet Apple de wearable ook als een multifunctionele afstandsbediening voor eigenlijk alles. Dat blijkt uit een onlangs ingediend patent, schrijft AppleInsider.
In het patent staat beschreven dat de gebruiker met de slimme ring niet alleen al zijn apparaten op afstand kan bedienen, maar ook de locatie van die apparaten in kaart kan brengen. Hierdoor weet Apple dus waar jouw tosti-ijzer staat, maar ook waar je je stofzuiger opbergt en of je nog een wekker naast je bed hebt staan.
Die informatie lijkt nodig te zijn om te bepalen welke apparaten wanneer aangestuurd kunnen worden door de drager van de ring. Het idee is namelijk dat alleen apparaten in de nabijheid van de gebruiker beïnvloed kunnen worden door de ring. Het zou immers raar zijn dat, als je naar je tv wijst om hem aan te zetten, je waterkoker in de keuken aangaat.
Het patent geeft ook een specifieker voorbeeld van gebruik: elk oppervlak is als een toetsenbord te gebruiken. De ring zou hierbij de beweging van de vingers kunnen registreren en kunnen koppelen aan een virtueel toetsenbord, dat mogelijk via augmented reality op een toekomstige versie van een Vision Pro wordt weergegeven.
Bedienen van slimme ring: kijken, wijzen, praten en bewegen
De persoon met ring kan op meerdere manieren instructies geven. Apple denkt dat dit bijvoorbeeld met aanraking op de ring, gebaren of door te wijzen en te praten zou kunnen gaan. Al deze inputsignalen zijn in theorie mogelijk, omdat de ring volgens het patent namelijk bomvol zit met vrijwel alle denkbare sensoren.
Maar net als met alle patenten die bedrijven indienen, is ook hier de vraag in hoeverre het om product gaat dat Apple echt gaat uitbrengen. Het kan ook bedoeld zijn om de concurrentie te dwarsbomen, zodat zij niet met dit idee aan de haal kunnen gaan. Gezien de exorbitante hoeveelheid sensoren die in de ring zouden moeten passen, lijkt het hier vooral om het laatste te gaan.